Newsletter z dnia 2012-11-05
Ceny i warunki promocji mogły ulec zmianie.
Aktualna cena znajduje się zawsze na stronie książki.
Aktualna cena znajduje się zawsze na stronie książki.
![]() | ![]() |
![]() | Kulisy Kulinarnej Akademii Polak w kulinarnej stolicy świata Le Cordon Bleu to jedna z najważniejszych światowych świątyń gotowania - założona w 1895 roku, obecna w piętnastu krajach świata, kształcąca 18 tysięcy studentów rocznie. Dla Marka Brzezińskiego stała się szkołą francuskiego życia kulinarnego oraz inspiracją do podróży przez smaki i smaczki Francji. Dziś autor dzieli się z Czytelnikami opisem swej paryskiej przygody, zapraszając do wspólnego zwiedzania stolicy Francji widzianej z perspektywy ucznia najsławniejszej szkoły kulinarnej.
| |||
|
![]() | Ujęcia ze smakiem. Kulisy fotografii kulinarnej i stylizacji dań Myślisz, że żadna fotografia już Cię nie zaskoczy? Dzięki tej niezwykłej książce w mig opanujesz wiedzę, która pozwoli Ci uwiecznić Twoje kulinarne dzieła. Jak mówi stare powiedzenie, upieczesz dwie pieczenie na jednym ogniu, czyli dobrze zjesz, a przy tym zrobisz fantastyczne zdjęcia. Pamiętaj o jednej żelaznej zasadzie: najpierw fotografujesz, potem konsumujesz! Na początek zdobędziesz trochę wiedzy teoretycznej, dotyczącej sprzętu, kompozycji oraz sposobu oświetlenia fotografowanego obiektu. Potem odkryjesz, jak sfotografować dania główne, dania smażone, sosy, napoje oraz przyrządy do jedzenia. A jeszcze później nauczysz się obrabiać zdjęcia w cyfrowej ciemni - dodawać efekty, korygować wady i udostępniać efekty Twojej pracy. Smacznego!
| |||
|
![]() | Fotografia kulinarna. Od zdjęcia do arcydzieła Pamiętaj o jednej zasadzie - najpierw zdjęcia, potem uczta! W tej książce znajdziesz bogate menu najlepszych porad, dzięki którym osiągniesz swój cel. Wybierzesz odpowiedni sprzęt, oświetlenie oraz rekwizyty. Ponadto zapoznasz się z możliwościami programu Adobe Photoshop w zakresie obróbki zdjęć oraz technikami maskowania niedoskonałości przygotowanych posiłków. Ta książka jest idealną pozycją dla Ciebie, niezależnie od tego, czy potrzebujesz zdjęć do swojego bloga kulinarnego, czy też chcesz pochwalić się własnymi osiągnięciami przed znajomymi na Facebooku. Jedno jest pewne - jeśli zastosujesz się do porad z tej książki, Twoje zdjęcia sprawią, że wszystkim przyjaciołom ślinka pocieknie wprost na klawiaturę!
| |||
|
![]() | Gotowanie dla Geeków. Nauka stosowana, niezłe sztuczki i wyżerka Nie samym kodem informatyk żyje! Trzymasz w rękach coś więcej niż zwykłą książkę kucharską. Oto pierwsza publikacja dla informatyków, która zamiast zagonić Cię do klawiatury, wypędzi Cię zza niej i zainspiruje do smakowitych kulinarnych eksperymentów! Otrzymasz przy tym solidną porcję sycącej umysł i żołądek wiedzy, m.in. na temat niezbędnych w kuchni narzędzi, składników, czasu i temperatury gotowania poszczególnych produktów czy fizjologii smaku i zapachu. Autor i pasjonat sztuki kulinarnej, Jeff Potter, udzieli Ci mnóstwa praktycznych wskazówek i zasypie świetnymi przepisami o różnym stopniu trudności — od tych słodkich i dziecinnie prostych po niezwykle wyrafinowane. Na kartach książki znajdziesz także mnóstwo podsycających Twoją kreatywność wywiadów oraz rozmów z naukowcami, technologami żywienia, mistrzami kulinarnymi i autorami kuchennych blogów. Wszystko po to, aby szybko i przyjemnie przybliżyć Cię do realizacji ambitneg o zadania, przygotowania smacznego i zdrowego posiłku!
| |||
|
Aktualne promocje w helion.pl | Nowości i zapowiedzi |
![]() |
Otrzymałeś ten list, ponieważ zapisałeś się do listy osób, otrzymujących informacje
o nowościach i promocjach helion.pl.
Jeżeli chcesz się wypisać z listy, połącz się ze stroną:
http://helion.pl/emaile.cgi?co=wypisz
o nowościach i promocjach helion.pl.
Jeżeli chcesz się wypisać z listy, połącz się ze stroną:
http://helion.pl/emaile.cgi?co=wypisz
-- HELION.PL Sp. z o.o. 44-100 Gliwice, ul. Kosciuszki 1C Numer KRS 0000389545 Sad Rejonowy w Gliwicach, X Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sadowego. NIP 631-263-62-54, REGON: 241989027 Kapital zakladowy: 5000 zl w calosci wplacony